10/03/2014

1ο Φεστιβάλ Παιδείας


Με στόχο την ενημέρωση και τον προβληματισμό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με τα εκπαιδευτικά ζητήματα, η Ένωση Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και η Γ΄ ΕΛΜΕ συνδιοργανώνουν στις 14 και 15 Μαρτίου του 1ο Φεστιβάλ Παιδείας στις εγκαταστάσεις του 18ου Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών (Λ. Ιωνίας 284-286, Κοντά στον Άγιο Ελευθέριο).

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδείας περιλαμβάνει ανακοινώσεις και συζητήσεις για το "Νέο Λύκειο", τις εξετάσεις, τη μαθητική διαρροή, τη μαθητεία/κατάρτιση, την υποχρηματοδότηση της παιδείας, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, την ιδιωτικοποίηση, την αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού. Περιλαμβάνει επίσης και πολιτιστικά δρώμενα, όπως θεατρική παράσταση και συναυλία μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να έρθουν, να ακούσουν και να μιλήσουν, να προβληματιστούν, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν. Καλούμε όλους να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλύτερη παιδεία.

Στο φερστιβάλ συμμετέχουν επίσης η Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και οι Ενώσεις Γονέων Γαλατσίου, 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Κινήσεις κατοίκων.