18/05/2015

Των Ελλήνων οι κοινότητες


Με μουσικές, χορούς, χρώματα, οσμές, φωνές, ελπίδα, κέφι και ζωντάνια γέμισαν το Σάββατο 16 Μαΐου για μια ακόμη χρονιά τα Άνω Πατήσια. 12 δημοτικά σχολεία συναντήθηκαν στο φιλόξενο 101ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στο 2ο Διασχολικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου με τους υπόλοιπους συλλόγους των άλλων σχολείων υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας και την υλική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Εκατοντάδες παιδιά και γονείς πέρασαν από αυτή την ανοιξιάτικη γιορτή που ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία και το μετατρέπει σε πυρήνα κοινωνικής συνοχής, βιωματικό χώρο της παράδοσης και δημόσιο χώρο έκφρασης της καλλιτεχνίας. Είναι ο τρόπος να ζούμε και να δρούμε συλλογικά δίνοντας ώθηση και τροφή στα όνειρά μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν γι' αυτούς τους σκοπούς, αν και ξέρουν καλά πως η καλύτερη επιβράβευση είναι το γέλιο των παιδιών μας.

Ζητούμενο ωστόσο παραμένει, όπως επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου στην εναρκτήρια ομιλία του, να εξασφαλιστεί και η έμπρακτη αρωγή του Δήμου της Αθήνας, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει για την εκδήλωση την εξέδρα που διαθέτει, αλλά "κωφεύει" χρόνια τώρα στα αλλεπάλληλα αιτήματα για το βάψιμο του σχολείου.















 

















Η ομάδα του 101 έτοιμη να βραβεύσει τους συμμετέχοντες συλλόγους


Όλοι ξέρουν ότι το 101 φημίζεται και για τα... σουβλάκια και τους ψήστες του...


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων χαιρετίζει το φεστιβάλ


Η γιορτή τελειώνει, το γλέντι αρχίζει