05/10/2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Παλαί στο Γαλάτσι


Οι πόλεμοι, οι οικονομικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτικές αιτίες τους, έφεραν στη γειτονιά μας βασανισμένους και φοβισμένους ανθρώπους, άντρες, γυναίκες και κυρίως παιδιά. Η Ανατολή για μια ακόμη φορά ματώνει και διώχνει τα παιδιά της. Στον τόπο αυτό που πάντα υποδέχεται τους ξεριζωμένους της Ανατολής καλούμαστε για μια ακόμη φορά να γίνουμε αρωγοί και αλληλέγγυοι σε όσους ψάχνουν να βρουν εδώ και σε όλη την Ευρώπη τη γαλήνη, την ειρήνη και την τροφή να ζήσουν.


Ως μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές δεν μπορούμε να σταθούμε άπραγοι κι αμέτοχοι. Δεν αντέχουμε την αγωνία και τον πόνο στα μάτια των παιδιών της προσφυγιάς που εγκαθίσταται δίπλα μας. Στην ολυμπιακή εγκατάσταση του Παλαί στο Γαλάτσι καθημερινά καταφτάνουν και φεύγουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να την προσφέρουμε.


Θέλουμε η σχολική κοινότητα, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, οι γειτονιές της περιοχής μας να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης αυτή τη δύσκολη, πολύ δύσκολη για όλους μας περίοδο. Η ανθρωπιά θα μας κάνει δυνατότερους, θα μας κρατήσει όρθιους και ενωμένους απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.


Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων, τους πάσης φύσεως συλλόγους, καθώς και τους όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας να βοηθήσουν καλύπτοντας τις ανάγκες των προσφύγων σε είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, πάνες, γάντια, ιατρικές μάσκες κλπ), σακούλες σκουπιδιών, πλαστικά ποτήρια και πιάτα, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια για περπάτημα, ηλεκτρολύτες (λόγω αφυδάτωσης), παιδικές αντιβιώσεις, δερματικές κρέμες, βρεφικά γάλατα, χαρτί Α4 και μαρκαδόρους, μπάλες και κουβέρτες. Οι συντονιστές της αλληλεγγύης στο Παλαί μάς αναφέρουν ότι χρειάζονται επίσης γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί για τις απογευματινές και βραδινές ώρες και εθελοντές για ποικίλες εργασίες μέσα στη μέρα (διανομή φαγητού, κατανομή υλικών κ.α.).

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 19.00 στο 142ο Δημοτικό Σχολείο στα Άνω Πατήσια (Κρυστάλλη και Ανίνου – πίσω από την Πλατεία Παπαδιαμάντη) η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής και σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων συντονίζουμε τη δράση μας. Ελάτε να κάνουμε μεγάλη την αλληλεγγύη μας!