21/05/2018

Ολοκληρώθηκε το 5ο Διασχολικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών


Με την... αναμενόμενη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Διασχολικό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στην 5η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας το Σάββατο 19 Μαΐου. Συμμετείχαν μαθητές 12 δημοτικών σχολείων. Με τους χορούς και τις φορεσιές τους μας ταξίδεψαν από την Ικαρία στον Πόντο και από τα Γρεβενά στην Εύβοια και στην Κεφαλλονιά. Μαζί τους ήταν ο Παναγιώτης Σδούκος, οι μουσικοί και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πατησίων "Παραδοσιακοί Δρόμοι" και οι χοροδιδάσκαλοί τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του φιλόξενου 101ου Δημοτικού Σχολείου για μια ακόμη χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες γονείς, γείτονες, δασκάλους και διευθυντές σχολείων σε μια γιορτή γεμάτη χρώματα, ήχους, μυρωδιές και γεύσεις.

Η διοργάνωση, υπό την κεντρική φροντίδα του Θανάση Λάκκα, τη στήριξη και την αιγίδα της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, την οικονομική στήριξη των χορηγών επαγγελματιών της περιοχής μας και τους εθελοντές γονείς του 101ου Δημοτικού Σχολείου φέτος υποδέχτηκε ως θεατές εκτός των άλλων και το Δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη, για δεύτερη χρονιά τον Αντιδήμαρχο Κτιριακών και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου, τον Σχολικό Σύμβουλο Παναγιώτη Πήλιουρα, την πρώην Πρόεδρο της της Σχολικής Επιτροπής της Αθήνας Ελένη Μεγαλοοικονόμου-Νάκου και πολλούς διευθυντές σχολείων.

Με την υπόσχεση της συνάντησής μας του χρόνου πάλι, αποχαιρετίσαμε την πιο όμορφη γιορτή της περιοχής μας, με τα υψηλά της στάνταρ, την αγάπη και το μεράκι στη μουσική και το χορό και την ειλικρινή φιλοξενία του οικοδεσπότη Συλλόγου Γονέων.