19/12/2019

ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 5ης ΔΚΑ. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Στο πλαίσιο κύκλου επαφών και επικοινωνιών της Ένωσής μας για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας αλλά και  την αντισεισμική θωράκισή τους και υλοποίηση μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή, ενημερωθήκαμε εγγράφως από την αρμόδια διεύθυνση του ΟΑΣΠ ότι μετά από έλεγχο που έγινε στη βάση δεδομένων του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου του Οργανισμού δεν βρέθηκε κανένα δελτίο που να αντιστοιχεί σε εκπαιδευτήριο οιασδήποτε βαθμίδας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (από το 2001 μέχρι και σήμερα !!). 

Επομένως δεν έχει γίνει καμία σχετική καταγραφή των υφιστάμενων σχολικών μας κτιρίων ή/και εκτίμηση της σεισμικής τους επάρκειας από την αρμόδια υπηρεσία όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3027/2002 , προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες  για περαιτέρω έλεγχο και λήψη μέτρων προστασίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για το παιδί αλλά και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης. 

Τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται αποστολή σχετικού εγγράφου αρμοδίως αλλά και νέα συνάντηση στελεχών της Ένωσης για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.