19/12/2019

΄΄ΠΑΓΩΜΑ΄΄ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ - ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα μία «δραματική» επιβράδυνση της πορείας εκτέλεσης των ενταγμένων έργων στις σχολικές μονάδες και του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών. 

Σοβαρότατο ζήτημα πρώτης γραμμής για τα σχολεία μας αλλά και τους γονείς έχει ανακύψει από την παύση των προγραμματισμένων εργασιών στα σχολεία μας (5η ΔΚΑ), αλλά και για το τι πρόκειται να γίνει στα ήδη ενταγμένα (αύλειοι χώροι, όψεις, ηχοπετάσματα) ή τα προς ένταξη έργα (δράσεις σύνταξης νέων μελετών πυροπροστασίας - σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, καθώς και υλοποίησης των προβλεπόμενων στη μελέτη μέτρων και μέσων πυροπροστασίας), αλλά και με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν τα έργα στο νέο πρόγραμμα.  

Η Ένωσή μας απαιτεί την εξασφάλιση μεταφοράς των υπολοίπων έργων του ‘ΦιλόΔημος’ για τα σχολεία αρμοδιότητάς μας, στα νέα προγράμματα (σαν έργα ΄΄γέφυρα΄΄), διασφαλίζοντας τους σχετικούς κανόνες επιλεξιμότητας και κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Δεν πρέπει να χαθεί κανένα έργο από αυτά που έχουν ήδη προγραμματισθεί ή ζητηθεί, αφού κρίνονται απολύτως σοβαρά και σημαντικά για τα σχολεία μας και την καλύτερη ποιότητα ζωής των μαθητών μας. 

Έχοντας ως επίκεντρο και βασική στόχευση την υψηλής ποιότητας διαβίωση των μαθητών και την αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας στα σχολεία μας, προσβλέπουμε στην γρήγορη επίλυση του θέματος και την άμεση γεφύρωση του κενού υλοποίησης των προαναφερθέντων έργων.