23/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 5ης ΔΚΑ

 


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 5ης ΔΚΑ με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και την πεποίθηση ότι το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτο πεδίο πειραματισμών ή αντιπαραθέσεων ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της Υγείας και έχοντας πάντα ως στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων με όρους υγιεινής και ασφάλειας ΑΠΑΙΤΕΙ τη συστηματική εφαρμογή των πολλαπλών προϋποθέσεων που λειτουργούν ως σύνολο και προαπαιτούμενο :

 Βελτίωση και δημιουργία νέων υποδομών σε όλα τα σχολεία μας τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ολοκλήρωση προσλήψεων εκπαιδευτικών - μονιμοποίηση εκπαιδευτικών. Πρόνοια για κάλυψη και όσων εκπαιδευτικών ασθενήσουν και μείνουν εκτός σχολικής τάξης ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) .

Ολοκλήρωση προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας για πλήρη κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών καθώς και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες, καλό αερισμό των αιθουσών  και σχολαστική καθαριότητα χώρων. Μονιμοποίηση προσωπικού καθαριότητας που εργάζονται χρόνια στα σχολεία μας.

Αύξηση στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για κάλυψη των προμηθειών σε υλικά καθαριότητας και μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, ποδιές κλπ) σε όλα τα σχολεία σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις τάξεις. Απαίτηση για 15 παιδιά το μέγιστο ανά τάξη με όρους που θα διασφαλίζουν την υγιεινή, την ασφάλεια και την απόσταση. Μέχρι τότε, άμεση προμήθεια και τοποθέτηση διαχωριστικών στο επάνω μέρος των σχολικών θρανίων στα σχολικά κτίρια, προσφεύγοντας (ο Δήμος) σε συγκεκριμένες διαδικασίες  λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα (άρθρο 32 του Ν. 4412/2016). Ενδεικτικά αναφέρεται ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ PLEXI GLASS ΠΑΧΟΥΣ 3 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ.

Κάλυψη κενών λόγω απουσίας εκπαιδευτικού από  άλλον εκπαιδευτικό ή σχετική ενημέρωση γονέων και όχι μοίρασμα των παιδιών στις αίθουσες, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ η ασφαλής  λειτουργία  των  σχολείων  πρέπει να βασίζεται σε σταθερές ομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Επαναλαμβανόμενα τεστ στα μέλη της σχολικής κοινότητας (με προηγούμενη ενημέρωση των γονέων) .