09/10/2019

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 5ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ



Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 5ης ΔΚΑ έχοντας συγκεντρώσει, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων τα κενά των σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητάς μας, απέστειλε το ΗΠ/ΕΝ/4/10/19 έγγραφό στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία, απορία αλλά και αγωνία των Γονέων για τη μη κάλυψή  τους.

Επισημάναμε ότι οι μεγάλες ελλείψεις των εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής μας και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε γονείς και μαθητές, οι οποίοι βλέπουν τα σχολεία στα οποία έχουν επενδύσει το μέλλον τους, να αδυνατούν να ανταποκριθούν πλήρως στο ρόλο τους. Δημιουργείται κλίμα καχυποψίας και υπονοιών για τις καθυστερήσεις αφού πλέον δυστυχώς το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών τείνει να καταστεί χρόνιο.

Καλέσαμε την προϊσταμένη της διεύθυνσης, να παρέμβει προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις οι διαδικασίες και να καλυφθούν όλα τα κενά, ώστε να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα σχολεία μας, και να επανεξεταστούν οι παθογένειες που επιφέρουν τις καθυστερήσεις αυτές ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Τέλος ζητήθηκε συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών προς την κατεύθυνση της ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ .