09/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Οι μεθοδεύσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες από κάποιους, με ταυτόχρονη παρακώληση του έργου της Ένωσης εν γνώσει της αναληθείας περί των πραγματικών ενεργειών και πρωτοβουλιών της Ένωσης, κινούμενοι από κίνητρα μονομερή και κοντόφθαλμα,  ασφαλώς δεν πρόκειται, να επιφέρουν τα επιθυμητά γι΄αυτούς αποτελέσματα, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών που εκπροσωπούμε. Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις εκθέτουν τελικά εκείνους που επιδεικτικά επιδίδονται σε ΄΄θεσμικά παιχνίδια΄΄, ετοιμάζοντας επικοινωνιακό σόου πίσω από τον μανδύα των δυναμικών διεκδικήσεων προωθώντας εναλλακτικά σενάρια που τρέφονται με το “διαίρει και βασίλευε”. Η Ένωσή μας δεν πρόκειται να δώσει κανένα άλλοθι στον ΄΄θεσμικό τυχοδιωκτισμό΄΄ και την εκμετάλλευση ευαίσθητων ζητημάτων που αφορούν άμεσα τα παιδιά μας.
Προφανώς στόχος δεν είναι η επίλυση κανενός προβλήματος αλλά η συστηματική συσκότιση της ουσίας, η μετατόπιση του θέματος σε πεδία ΄΄καλπονοθευτικού μπόνους΄΄ και διχασμού του γονεϊκού κινήματος, μη αντιλαμβανόμενοι τη στρατηγική σημασία της Ένωσης και του κινήματος που πρεσβεύει. Προτάσσονται κατευθύνσεις όχι στη βάση των θεσμών, των λειτουργιών του χαρακτήρα και των προοπτικών του γονεϊκού κινήματος αλλά στη δημιουργία αντιμαχόμενων στρατοπέδων ενάντια στην κοινωνική αποστολή της Ένωσης, εξαπωλύοντας μια πρωτοφανή προσπάθεια  διχασμού.
Μόνο η από κοινού άσκηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας και των γονέων εντός του θεσμικού πλαισίου της Ένωσης, μόνο αν μιλάμε ΌΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ  και αν είμαστε συσπειρωμένοι, μπορούμε να απαντήσουμε αποτελεσματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ή τις όποιες παθογένειες στέκονται εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Οποιαδήποτε στήριξη σε τέτοιες μεθοδεύσεις ακόμη και με τη σιωπηλή συνενοχή της πρωτοφανούς απροκάλυπτης μεθόδευσης, εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους. Εξάλλου η υποκρισία ξεπερνάει πια τα όρια και είναι δηλωτική του τι πρεσβεύει ο καθένας για το ευρύτερο γονεϊκό κίνημα.
Όπου και όποτε φορείς εκτέθηκαν σε παρόμοιες ενέργειες, ηττήθηκαν κατά κράτος και γελοιοποιήθηκαν. Τα ρηχά ιδεολογήματά δεν αντέχουν τη βάσανο της θεσμικής συσπείρωσης. Το φαινόμενο αποκτά τραγελαφικές διαστάσεις με μιαν ειδική και διακριτή πλέον κατηγορία προθύμων: αυτή των με σημαία της Ένωσης, αγκιστρωμένοι σε άγνωστους άξονες, που παρουσιάζονται σήμερα ως αυτόκλητοι “φορείς της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών”, ως ηγέτες του γονεϊκου κινήματος εκδηλώνοντας μια αισθητή πλέον μορφή ΄΄θεσμικού αναλφαβητισμού΄΄, που χαρακτηρίζει τα λόγια και τα έργα φορέων της μετάλλαξης του κινήματος.
Θα τους το επιτρέψουμε;
Η μόνη απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι μία: η βέλτιστη συσπείρωση των δυνάμεων, εντός και εκτός της Ένωσης, η συγκρότηση ενός μαχητικού, νικηφόρου μετώπου γονέων, για το καλό της παιδείας και των ίδιων των παιδιών και σε αυτή την μάχη. Πέρα κι έξω από μικροπαραταξιακές και τελικά μικρόψυχες αγκυλώσεις, αντιπαραθέσεις και ΄΄αλληλοκανιβαλλισμούς΄΄, πέρα από περιχαρακώσεις σε κατακερματισμένα αγροτεμάχια ποικιλώνυμων εκδοχών “αλήθειας” .
Δεν μας πτοούν οι μεθοδευμένες προσπάθειες κάποιων. Μας ατσαλώνουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η προσφυγή σε αντιθεσμικές και ανορθόδοξες διαδικασίες, είναι ενδείξεις αδυναμίας και φόβου. Και έχουν λόγους να αισθάνονται ανασφαλείς. Είναι επίσης τίτλοι τιμής για τους αγωνιστές. Η αλληλεγγύη η συνειδητή-συλλογική στάση με προοπτική, είναι όρος για τη νίκη όλων των Γονέων.
Να είστε όλοι/-όλες καλά για τους αγώνες που έρχονται. Ούτε ένα βήμα πίσω στη μάχη για τα παιδιά μας στην υπηρεσία των παιδιών και όχι άλλων.