16/10/2019

Αγώνας δρόμου για την πυροπροστασία στα σχολεία μας...


Σε αγώνα δρόμου μετ΄εμποδίων  εξελίσσεται η υλοποίηση της σύμβασης για τις μελέτες πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου μας. Η σύμβαση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι  10 Ιανουαρίου 2020  αλλά –σύμφωνα με έγκυρες πηγές- μόνο το 30% περίπου των μελετών και των αιτήσεων για έγκριση έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία!!!
Επιπλέον 35% περίπου των κατόψεων των σχολείων δεν έχουν δοθεί ακόμη στον ανάδοχο προκειμένου να κάνει αυτοψίες, διορθώσεις και να προχωρήσει στις συμβατικές του υποχρεώσεις!!


Όσον αφορά τα σχολεία αρμοδιότητάς μας (5η ΔΚΑ) να σας ενημερώσουμε ότι  για τα 44ο Δ-152ο Δ-110ο Ν & 65ο Γ έχουν κατατεθεί από το αρμόδιο γραφείο, οι μελέτες και οι κατόψεις για έγκριση και θεώρηση αντίστοιχα από την Πυροσβεστική. Εκκρεμούσαν αποκλίσεις που είχαν ζητηθεί. Μετά από  αυτοψία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και την εφαρμογή των προτεινόμενων διορθώσεων/πρόσθετων μέτρων ενεργητικής πυροπροστασίας, αναμένεται η οριστικοποίησή τους και η σχετική έγκριση το επόμενο διάστημα.
Τέλος αναμένεται η κατάθεση των μελετών προς έγκριση από την Π.Υ.και για τα υπόλοιπα σχολεία μας (97ο Ν-39ο Δ - 141ο Δ & 49ο Γ, 18ο Γ-18ο Λ, 74οΝ-24οΔ, 98ο Ν-121ο Ν-113ο Δ).
 

Η Ένωσή μας έχοντας ως επίκεντρο και βασική στόχευση την υψηλής ποιότητας ασφάλεια των μαθητών και την αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών πυρασφαλείας με τα προβλεπόμενα μέσα και μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας στα σχολεία μας, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της σύμβασης αλλά και την ένταξη των υπολοίπων σχολείων στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ το επόμενο διάστημα.