12/07/2013

Οι θέσεις της Ένωσης για τις απολύσεις εκπαιδευτικών και την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ


Η δικομματική Κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο την ολοκληρωτική ισοπέδωση μας, των γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών όλης της κοινωνίας. Στην Ελλάδα των μνημονίων θεωρείται πολυτέλεια το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να έχουν το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό.

2.500 εκπαιδευτικοί απολύονται, 52 ειδικότητες καταργούνται, οι σχολικοί φύλακες κρίνονται περιττοί, 20.000 μαθητές των δημόσιων τεχνολογικών και επαγγελματικών σχολείων στέλνονται στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Η δημόσια εκπαίδευση και ειδικότερα η δημόσια τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση διαλύονται με παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και της δικομματικής κυβέρνησης.

Η πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης οδηγεί την κοινωνία σε απόλυτη διάλυση. Η καταστροφική πολιτική της κατεδαφίζει τη Δημόσια Παιδεία.

Οι καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολείων-τμημάτων, αλλά και η αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, μεθοδεύονται για να παρουσιάσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς ως πλεονάζον προσωπικό. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις, αφού μετά και τις νέες καταργήσεις σχολικών μονάδων θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο . Κανένας πλέον δημοτικός υπάλληλος ή εργαζόμενος στο δημόσιο, δεν έχει «σίγουρη» τη θέση εργασίας. 

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. 

Η πολιτική της Δικομματικής κυβέρνησης οδηγεί την κοινωνία σε απόλυτη διάλυση, στην οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του. Οι συνέπειες είναι πλέον βαριές για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με βασικό αποδέκτη τους μαθητές. 

Διεκδικούμε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα σέβεται τους μαθητές θα αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, θα προωθεί την αγάπη για την γνώση, θα διδάσκει την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη σήμερα, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους ΓΟΝΕΙΣ να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/7/13 στο Σύνταγμα 

με συναυλία και ολονυκτία, ώρα 19:00 π.μ

ΟΛΟΙ στη Μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην 

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 

Αθήνα 12/7/2013