10/09/2013

Μήνυμα της Ένωσης Γονέων για τη νέα σχολική χρονιά



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ 5ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Ταϋγέτου 60 11141 Αθήνα - http://enosigoneon-5-athina.blogspot.gr/


Αγαπητοί Γονείς , 

Όταν πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσαμε για την «πιο δύσκολη σχολική χρονιά μετά τον πόλεμο», πραγματικά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε …το μέγεθος της κατεδάφισης της δημόσιας παιδείας. 

Η Ένωση Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου της Αθήνας, χαιρετίζει την έναρξη άλλης μίας σχολικής χρονιάς, με αποδεκατισμένους εκπαιδευτικούς, χωρίς σχολικούς φύλακες , με την απόλυση ουσιαστικά 2121 εκπαιδευτικών και την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα Τεχνικά Λύκεια που εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα. Και έρχονται νέα μέτρα και νέες πολιτικές που σχεδιάζονται πυρετωδώς σε βάρος μας. 

Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατεδαφίζει τη δημόσια παιδεία

Αυτή βέβαια είναι μόνο μια πτυχή της ολομέτωπης πια επίθεσης που δέχεται το Δημόσιο σχολείο, αν σκεφτεί κανείς ότι την ίδια στιγμή, εκτός από τις περικοπές (πάνω από 60%) σε οικονομικούς πόρους, τα τμήματα των 25 – 27 μαθητών, την κατάργηση των ξένων γλωσσών (Ιταλικά, Ισπανικά), το νομοσχέδιο, που αλλάζει εντελώς τον μέχρι σήμερα - έτσι κι αλλιώς αντιδραστικό - χαρακτήρα του Λυκείου. Ένα σύστημα μαραθώνιων εξετάσεων κάθε χρόνο, που μαθηματικά ωθεί τα παιδιά έξω από το σχολείο, μακριά από την Μόρφωση, φτηνό εργατικό δυναμικό στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Η παιδεία από δικαίωμα μετατρέπεται σε προνόμιο για όσους έχουν, η ουσιαστική μόρφωση περιορίζεται σε μια μικρή ελίτ. Χτίζουν το «νέο Λύκειο» χωρίζοντας νωρίς -νωρίς τα πρόβατα από τα ερίφια. Μια τέτοια πολιτική οδηγεί μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία και την μετανάστευση.

Στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς, σαν γονείς και Πολίτες έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στο καταστροφικό αυτό τσουνάμι και δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που είδε την ζωή και τα όνειρα του να γκρεμίζονται. 

Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα όνειρα μας.

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες, σε κοινό ΜΕΤΩΠΟ με όλη την ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό.

Όλοι οι γονείς έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο: το να διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών μας στη μόρφωση σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση. 

Κάθε σχολείο κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης , εστία αντίστασης, για να μην συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Σε αυτόν τον Αγώνα δεν περισσεύει κανείς …. . το ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Καλή Αγωνιστική - Σχολική Χρονιά σε Όλους.

***

ΠΡΟΣΚΛΗΤΉΡΙΟ ΑΓΏΝΑ
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Καλούμε –ΟΛΟΥΣ τους γονείς – μαθητές όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα.

1. Την Τρίτη 10/9 στις 6.30 μμ στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

2. Την Τετάρτη 11/9 μετά τον αγιασμό στις 11 το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία της Ένωσης και Γ΄ΕΛΜΕ προς το Γαλάτσι .

3. Καλούμε τις δημοτικές αρχές να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα (με ψηφίσματα, οικονομική υποστήριξη, διοργάνωση-συμμετοχή ενημερώσεων, λαϊκών συνελεύσεων)

4. Την Παρασκευή 13/9 στο Θεατράκι της Γκράβας στις 19:00 Λαϊκή Συνέλευση όλων των φορέων και κατοίκων (Αθήνας-Γαλατσίου-Ν. Φιλαδέλφειας -Κυψέλης) και συναυλία από τους Μαθητές και Μαθήτριες.

5. Μετατρέπουμε κάθε σχολείο – ιδιαίτερα το 2ο ΕΠΑΛ – σε κέντρο αγώνα. 


Αθήνα, 9/9/2013