15/03/2017

Χαράτσι στα μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής


Με απόφαση της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής από φέτος καθιερώνεται χαράτσι 5 ευρώ ανά μαθητή στα ατομικά μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού και 20 ευρώ στα ομαδικά, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της ΕΣΣΝΑ, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε με τις σκακιστικές ομάδες που συντηρούν Σύλλογοι Γονέων,  αναφέρει επίσης πως τα ποσά που τελικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις δαπάνες διεξαγωγής των αγώνων θα διατεθούν στους σωματεία-μέλη της ΕΣΣΝΑ.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα χαράτσι με το οποίο επιβαρύνονται οι σύλλογοι γονέων και οι αθλητές μαθητές, οι οποίοι εκτός των άλλων καλούνται να αγωνιστούν πλέον στο εμπορικό κέντρο του Mall και όχι σε κάποιο δημόσιο σχολείο.

Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο με το οποίο ανακοινώθηκε αυτό το χαράτσι, χωρίς συζήτηση ή ενημέρωση των συλλόγων γονέων.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε ένα σχεδιασμό που δεν γνωρίζει τα ακριβή έξοδα της διοργάνωσης, ώστε να ξέρει αν θα έχει υπόλοιπο και δεν αντιλαμβανόμαστε με ποια λογική τα όποια χρήματα περισσέψουν δεν θα επιστρέψουν σε αυτούς που τα έδωσαν, αλλά στα σωματεία μέλη της ΕΣΣΝΑ.

Καλούμε την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής να μην υλοποιήσει την απόφασή της να εξαρτήσει τη συμμετοχή αθλητών και ομάδων παιδιών στο σχολικό πρωτάθλημα από την οικονομική συμμετοχή τους. Είναι πρωτοφανής, αντιαθλητική και ανάλγητη μια τέτοια απόφαση για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για το σκάκι στα σχολεία και στους συλλόγους γονέων.




Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας