07/03/2018

Όχι στη λήξη των συμβάσεων των εργαζόμενων γενικών καθηκόντων στα σχολεία


Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας ενημερώθηκε για τη επικείμενη λήξη των συμβάσεων των εργαζόμενων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης με την ειδικότητα "ΔΕ Γενικών Καθηκόντων" εντός του Μαρτίου


Οι εν λόγω εργαζόμενοι εργάζονται στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της περιοχής μας με 8μηνες συμβάσεις παρέχοντας υποστηρικτικές και βοηθητικές εργασίες, φροντίζοντας το άνοιγμα και το κλείσιμο των αιθουσών του σχολείου, τη σίτιση των μαθητών, την τακτοποίηση των αιθουσών, υποστηρικτικές διοικητικές εργασίες, τη θέρμανση και πλήθος άλλων εργασίες.



Η λήξη των συμβάσεων βρίσκει τα σχολεία σε λειτουργία, κόβοντας απότομα τη ροή των εργασιών με τη στήριξη των εργαζόμενων γενικών καθηκόντων. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα σχολεία σχεδίασαν την καθημερινότητά τους αξιοποιώντας ένα εργατικό δυναμικό, το οποίο τώρα αφαιρείται. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί υποστήριξαν τη σίτιση των μαθητών ως τραπεζοκόμοι, μια ανάγκη για την οποία χρόνια τώρα το γονεϊκό κίνημα ζητά τη σταθερή μέριμνα του κράτους. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται τώρα να βρουν άλλες λύσεις. Η παρουσία των εν λόγω εργαζόμενων στα σχολεία απέδειξε πως είναι απαραίτητοι. Δεν πρέπει επομένως να πάψουν να υπάρχουν σε αυτά.



Ζητούμε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων γενικών καθηκόντων τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μην διασαλευτεί η λειτουργία των σχολείων μας.
Ζητούμε την πάγια κάλυψη των αναγκών των σχολείων με όλο το προσωπικό (εκπαιδευτικό και διοικητικό) που χρειάζονται, προκειμένου να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και ελλείψεις!




Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας