29/09/2021

100% υλοποίησης στην εκπόνηση και η έγκριση των μελετών πυρασφαλείας των σχολείων μας που εντάχθηκαν στη σύμβαση μελέτης με τίτλο "ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ"


Η Ένωσή μας έχοντας από την πρώτη στιγμή της θητείας της ως επίκεντρο και βασική στόχευση τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας των μαθητών μας και την πλήρη εναρμόνιση των σχολείων μας με τις κείμενες διατάξεις πυρασφαλείας, παρακολουθεί στενά την πορεία εκπόνησης και έγκρισης μελετών πυροπροστασίας (και θεώρησης των σχετικών κατόψεων) των σχολείων μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της Πυροσβεστικής. 
 
 Ένα θέμα πολύ σοβαρό που για σειρά ετών... κάποιοι αδυνατούσαν να συλλάβουν την κρισιμότητα, επιδεικνύοντας πλήρη άγνοια κινδύνου και απέχοντας από την πραγματικότητα.Το θέμα της πυρασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας, καθώς συνδέεται άμεσα με τους κανόνες ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς. 
 
 Από τα σχολεία της 5ης ΔΚΑ που συμπεριλήφθηκαν στη σύμβαση μελέτης με τίτλο "ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ" στο 100% αυτών εκπονήθηκε η μελέτη πυροπροστασίας και οι κατόψεις τους και παράλληλα κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
 
 Τις επόμενες ημέρες η Ένωσή μας θα αποστείλλει στους συλλόγους των σχολείων το ΧΠΕ των φακέλων πυρασφαλείας των σχολείων τους προς ενημέρωση και τυχόν δικές τους περαιτέρω ενέργειες. 
 
 Με προσήλωση στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών έχουμε ήδη ζητήσει και θα επιμείνουμε σε αυτήν τη κατεύθυνση, για υλοποίηση των ανωτέρω ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ  σχολεία του 5ου Διαμερίσματος Αθηνών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ειδικότερα το π.δ.41/2018, το άρθρο 7 του π.δ. 71/1988 και τη υπ’ αριθμ. 16/2015 Πυροσβεστικής Διάταξη. 
 
Τέλος μένει να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα την άμεση υλοποίηση και εγκατάσταση των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας όπως αποτυπώνονται στις εγκεκριμένες πλέον μελέτες πυροπροστασίας!