18/09/2019

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Όσον αφορά το υπ΄αριθμ. 227722 έγγραφο του Δήμου Αθηναίων που αφορά οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία παραχώρησης σχολικών χώρων στο σημείο που γίνεται μνεία για την εναρμόνιση των Συλλόγων Γονέων με την κείμενη νομοθεσία για το ΑΦΜ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι ΑΣΓΜΕ(Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) και Ομοσπονδίες Γονέων και Ενώσεις Γονέων, επανειλημμένα έχουν θέσει το ζήτημα και διεκδικούν την εξαίρεση των Συλλόγων Γονέων, με νομοθετική ρύθμιση, από την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ.
 Οι Σύλλογοι Γονέων είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αποκλειστικό έσοδο τις συνδρομές των μελών τους, ενώ οι γονείς που συμμετέχουν στους Συλλόγους δίνουν ότι καλύτερο έχουν, είτε αυτό αφορά διάθεση προσφοράς στα κοινά, ενέργεια, χρόνο, ιδέες κλπ.
Αποκλειστικός σκοπός,  όπως  αναγράφεται  στα  καταστατικά  τους,  είναι  η υπεράσπιση  των μορφωτικών  δικαιωμάτων  όλων  των  μαθητών,  η  διασφάλιση  της αποκλειστικά δημόσιας  και  δωρεάν  παιδείας,  η  προαγωγή  αξιών και  η  ανάδειξη  του  λαϊκού  πολιτισμού  μέσα  από  δραστηριότητες,  εκδηλώσεις ή/και παρεμβάσεις.

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσής μας κα Χριστίνα Λούκη ή/και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αράπη Γιάννη.