04/02/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΩΣΗΣ 5ης ΔΚΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ 19/2


Στο πλαίσιο κύκλου επαφών και επικοινωνιών της Ένωσής μας για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της 5ης ΔΚΑ αλλά και την αντισεισμική θωράκισή τους και υλοποίηση μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή:
Ζητήθηκε λίγες ημέρες πριν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου,  να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν προσεισμικοί έλεγχοι σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΙΡΙΑ και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε λόγω ζημιών είτε λόγω παλαιότητας.

Ενημερωθήκαμε από την αρμόδια διεύθυνση του ΟΑΣΠ ότι μετά από έλεγχο που έγινε στη βάση δεδομένων του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου του Οργανισμού δεν βρέθηκε κανένα δελτίο που να αντιστοιχεί σε εκπαιδευτήριο οιασδήποτε βαθμίδας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε από εμάς στην εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων, τον νέο Αντιδήμαρχο παιδείας, στους συλλόγους Γονέων και εκπροσώπους της Ένωσής μας αλλά και στις άλλες Ενώσεις του Δήμου και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Δεδομένου ότι ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων είναι ευθύνη -σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.22 του Ν. 3027/28-6-2002- της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., (πρώην Ο.Σ.Κ.), ζητήσαμε  να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει γίνει καμία σχετική καταγραφή των υφιστάμενων σχολικών μας κτιρίων ή/και εκτίμηση της σεισμικής τους επάρκειας, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες για περαιτέρω έλεγχο και λήψη μέτρων προστασίας. 
 
Επειδή μεγάλος αριθμός των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων μας είναι υπέργηρα, δεδομένου ότι έχουν κατασκευαστεί πριν τη θέσπιση των νέων αυστηρών διατάξεων αντισεισμικής προστασίας και ενδεχομένως να έχουν γίνει σε αυτά παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια τους, επισημάναμε ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για προσεισμικό έλεγχο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αλλά και η άμεση χρηματοδότηση  για την αντισεισμική θωράκιση, τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων αλλά και την ανέγερση ή ανεύρεση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών δομών -όπου χρειάζεται-.

Η Ένωσή μας σε συνέχεια των ενεργειών της και της στενής παρακολούθησης του θέματος μετά από ομόφωνη σχετική απόφαση του ΔΣ, συμμετέχει στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 09:00 έξω από τα γραφεία της ΚτΥπ (Φαβιέρου 30, Αθήνα) και καλεί τους Συλλόγους Γονέων της 5ης ΔΚΑ να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.
 

            
 
 
 
       Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 5ης ΔΚΑ

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΥΚΗ                                            ΑΡΑΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ