10/03/2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 11/3 ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!!!

Κλείνουν από το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια  σε όλη την χώρα λόγω κορονοϊού. Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Το μέτρο της μερικής αναστολής της λειτουργίας κάποιων σχολικών μονάδων της 5ης ΔΚΑ αλλά και όμορων δήμων (Δ. Γαλατσίου), τις προηγούμενες ημέρες είχε θέσει σε συναγερμό εκατοντάδες γονείς, συλλόγους γονέων αλλά και την Ένωσή μας, αφού τα παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία αυτά, είχαν επαφές με άλλα από γειτονικά σχολεία πχ στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και έχουν αδέρφια ή συγγενείς στα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής. 
 
Έτσι η Ένωσή της 5ης ΔΚΑ  ζήτησε χθες απευθυνόμενη στους αρμόδιους φορείς, να εξεταστεί πολύ σοβαρά η συνολική εφαρμογή του  κλεισίματος όλων των σχολείων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην αρχή της επιδημίας, λαμβάνοντας υπόψιν την κλιμακούμενη αύξηση της εγχώριας μετάδοσης μέρα με την ημέρα, αλλά και το ότι τα σχολεία αποτελούν εστίες εξάπλωσης των ιών στην οικογένεια. 

Μετά τη σημερινή απόφαση συνολικού κλεισίματος των σχολείων της Χώρας μας, ας ευχηθούμε να μειωθεί η διασπορά του ιού, επιδεικνύοντας ο καθένας την ατομική ευθύνη που του αναλογεί.
 
Πάγιο ωστόσο αίτημά μας είναι μετά το άνοιγμα των σχολείων να διατηρούνται αυτά καθαρά κατά την διάρκεια λειτουργίας τους με επαρκές προσωπικό καθαριότητας και να υπάρξει συνεχής προμήθεια προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά) αλλά και μέριμνα για δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων υγείας, με ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.