05/11/2023

Κάλεσμα του ΔΣ της Ένωσής Γονέων 5ης ΔΚ Αθήνας στην αυριανή κινητοποίηση των παιδιών μας στα Προπύλαια

 Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία άνοιξαν αποκαλύπτοντας τις προβληματικές τους υποδομές, με σοβάδες και καγκελόπορτες να πέφτουν στα κεφάλια και τις πλάτες των μαθητών, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με τις οικογένειές μας να επιβαρύνονται για να προσφέρουμε στα παιδιά όσα δεν τους παρέχει το δημόσιο σχολείο, την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει και ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός δεν προβλέπει καμιά ουσιαστική αύξηση, κάτι που θα ελάφρυνε από τα βάρη τα σχολεία και την καθημερινότητά τους.

Την ίδια ώρα οι εικόνες από το μακελειό στην Παλαιστίνη ξεσηκώνουν παλλαϊκή κραυγή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για το δικαίωμα του να έχει πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, και η ΟΛΜΕ κήρυξε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου πανελλαδική μέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.

Τα παιδιά μας δίνουν ραντεβού αύριο 6/11 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν για όλα αυτά που τους καίνε. Για όλα αυτά που και εμείς στους Συλλόγους μας και στην Ένωση Γονέων συζητάμε και διεκδικούμε.

Είμαστε μαζί τους και τα στηρίζουμε! Συντασσόμαστε με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και καλούμε στην αυριανή συγκέντρωση, για όλα αυτά που αξίζουν στα παιδιά μας και υπάρχουν οι δυνατότητες να τα απολαμβάνουν, για τα παιδιά όλου του κόσμου.