20/10/2020

Πυροπροστασία των σχολείων μας. Εισήγηση για νέα παράταση ολοκλήρωσης.

 

 

Παρακολουθώντας στενά την υλοποίηση της πυροπροστασίας στα σχολεία μας με απώτερο σκοπό τη θωράκισή τους και τη διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών ασφαλείας για τα παιδιά μας, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχει γίνει εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για νέα παράταση ολοκλήρωσης των μελετών πυροπροστασίας μέχρι 10/3/2021.
 
Στο μεσοδιάστημα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των μελετών πυροπροστασίας και οι θεωρήσεις των επικαιροποιημένων κατόψεων  στα 44ο Δ-152ο Δ, ενώ έχουν εγκριθεί οι αποκλίσεις και είναι σε διαδικασία οριστικοποίησης της τελικής έγκρισης στο 49ο Γ.
 
Όσα σχολεία έχουν εγκεκριμένες μελέτες πυροπροστασίας θα καταθέσουν δικαιολογητικά για έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας. 

Επιπρόσθετα έχουν κατατεθεί από το αρμόδιο γραφείο, οι μελέτες και οι κατόψεις για έγκριση και θεώρηση αντίστοιχα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.στο 24οΔ, 97ο Ν-39ο Δ -141ο Δ , 113ο Δ, 18Λ...
 
 Ένα σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της πυροπροστασίας στα σχολεία - ξεχασμένο για πολλά χρόνια - φαίνεται να υλοποιείται με αργά αλλά σταθερά βήματα. Περίπου το 15% των μελετών των σχολείων του Δήμου μας έχουν ήδη εγκριθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι υπόλοιπες μελέτες έχουν ήδη εκπονηθεί και κατατεθεί προς έγκριση.
 
Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή της θητείας της  έθεσε άμεση προτεραιότητά της -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της πυροπροστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων μας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη υλοποίησης από πάρα πολύ κοντά και δρομολογούμε τις επόμενες ενέργειές μας για την ομαλή έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών των μέτρων και μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας που θα ανταποκρίνονται πλήρως στην κείμενη νομοθεσία και τις εγκεκριμένες μελέτες.