30/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωσή μας με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ενωτικής Κίνησης Γονέων, με τις οποίες καταφέρεται εναντίον του προεδρείου μας που υπηρετεί τους Συλλόγους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα ήθελε να τοποθετηθεί και να επισημάνει τα όρια που διέπουν το γονεϊκό κίνημα που όλοι υπηρετούμε. Όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσής μας  οφείλουν να σέβονται το σκοπό που υπηρετούν  και να μην αναφέρονται με άκομψες ή προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για το όργανο του γονεϊκού κινήματος στο οποίο οι ίδιοι συμμετέχουν.  

Το να παρουσιάζεται η Ενωτική Κίνηση ως γνώστης επί παντός επιστητού θέλοντας να επιβάλλει τη γνώμη της, μετατοπίζοντας πάντα την αιτία των προβλημάτων σε άλλους, υποβαθμίζοντας τα επιτεύγματα των άλλων, δείχνοντας ότι καταθλίβεται με τις επιτυχίες αλλά χαίρεται περίσσεια με τυχόν αποτυχίες, κολακεύοντας αυτόν που έχει ανάγκη αλλά γυρίζοντάς του την πλάτη εάν τυχόν εκφράσει διαφορετική άποψη, υποδηλώνει απλά αυτό που πραγματικά της λείπει….

Η παρουσίαση της αλήθειας από την Ενωτική Κίνηση είναι μία παραμορφωμένη μισή αλήθεια, ενώ την άλλη μισή αλήθεια θα πρέπει εμείς να …την αντιληφθούμε. Με αυτήν την τακτική κερδίζουν χρόνο προς αλλαγή-προσαρμογή σχεδίου δράσης  ‘’κλέβοντας΄΄ σαφέστατα από τον δικό μας πολύτιμο χρόνο την ίδια ώρα που παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα του σχολικού ΄΄γίγνεσθαι΄΄ σε πεδία άγνωστα γιαυτούς όπως ασφάλεια σχολικών κτιρίων –αντισεισμική προστασία-πυρασφάλεια- ψηφιακός και τεχνικός εξοπλισμός, αλλά και ενότητα του γονεϊκού κινήματος κα.

Εμείς, σαν Ένωση Γονέων της 5ης ΔΚΑ ΔΕΝ θέλουμε να γεμίζουμε άλλο τους γονείς και τα παιδιά μας με τη μιζέρια και τη συναισθηματική πενία που πρεσβεύουν οι λίγοι για άγνωστους και ιδιοτελείς σκοπούς.

Η αντίστασή μας σε τέτοιες  ‘’ενωτικές΄΄κινήσεις που το άρρωστο προβάλλεται ως υγιές, η πονηριά ως εξυπνάδα, η προσπάθεια μείωσης  της πλειοψηφίας ως αρετή, είναι να παραμείνεις ο εαυτός σου γνωρίζοντας ότι υπάρχουν όλοι αυτοί οι εκλεκτοί γονείς που μας στηρίζουν και μας θεωρούν χρήσιμους για τα παιδιά μας και αυθεντικούς!

Τη δεδομένη δε χρονική στιγμή εκτιμούμε επιτηδευμένη και σκόπιμη τη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και αντιπαράθεσης  που προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν στρεβλές εντυπώσεις για την Ένωσή μας.

Αξιούμε την αποκατάσταση της ηθικής τάξης με την ανάκληση των δηλώσεων και καλούμε ακόμη μία  φορά την Ενωτική να συμπορευτεί διατηρώντας  το επίπεδο και το κύρος της αποστολής μας.