01/10/2013

Δωρεάν εκμάθηση αθλημάτων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

Την αντίρρησή της στην επικείμενη ανάπτυξη προγραμμάτων εκμάθησης αθλημάτων με αντίτιμο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου της Αθήνας εκφράζει με έγγραφό της η Επιτροπή Παιδείας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων σε αυτήν. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας χαιρετίζει την απόφαση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου της Αθήνας να διοργανώσει μαθήματα αθλημάτων, είναι όμως αντίθετη στην καταβολή αντιτίμου. Η επιστολή που στάλθηκε στην πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ είναι η εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 14η
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                της 26ης Σεπτεμβρίου 2013
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 
Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΜΑΘΗΣΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
5ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 237 
Ταχ. Κωδ. : 112 56 
Πληρ.: Δρίβα Μαρία
Τηλ. & ΦΑΞ: 210- 8671620 
Mail: dep_5@cityofathens.gr Ημερομηνία 27-9-2013
Αριθ. εσωτ. πρωτ. 69 

  

ΠΡΟΣ: Γραφείου Προέδρου ΟΠΑΝΔΑ

κ. Ν. Παπαχελλά.

ΘΕΜΑ: « Διαβίβαση της με αριθμ. 32/26-9-2013 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας ». 



Κατά την Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, της 26ης -9-2013, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Δ.Ε.Π. για τα προγράμματα ακαδημιών εκμάθησης αθλημάτων, σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. 302/26-9-2013 έγγραφο, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Αφού συζητήθηκε εκτενέστερα το θέμα και ακούστηκαν όλες οι απόψεις, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα προγράμματα ακαδημιών εκμάθησης αθλημάτων για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στις οργανωμένες εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε για την αμέριστη συμπαράστασή μας και συνεργασία για την προώθηση των παραπάνω προγραμμάτων.
Θα θέλαμε όμως, να σας επισημάνουμε την αντίθεσή μας για την καταβολή οποιουδήποτε ποσού, σαν συνδρομή, από τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι παροχές που προσφέρει ο Δήμος θα πρέπει να είναι δωρεάν.
Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και αφού μέρος των ανταποδοτικών τελών του Δήμου μας αναφέρονται και στην αθλητική και πολιτιστική δράση του, πιστεύουμε και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας, ότι τα παραπάνω προγράμματα θα αποτελούν δωρεάν παροχή του Δήμου Αθηναίων ως οφείλει.


Ο Πρόεδρος
Της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
της 5ης Δημοτικής Κοινότητας 


Ηλίας Σάντας




ΚΟΙΝ.: 1) Γραφείο Αντιδημάρχου κ. Ν. Λαμπρακάκη
2) Δ.Ε.Π. 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
3) Δ.Ε.Π. 2ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
4) Δ.Ε.Π. 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
5) Δ.ΕΠ. 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
6) Δ.ΕΠ. 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
7) Δ.ΕΠ. 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
8) Δ.ΕΠ. 5ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων