13/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ 5ΗΣ ΔΚΑ ΓΙΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2018 (Άρθρο 33 και τροπολογία υπ’ αριθμόν 1498/162), όριζε πως η φοίτηση των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία θα γινόταν σταδιακά υποχρεωτική από το 2018-2019 και πλήρως υποχρεωτική εντός 3ετίας.
 

Οι δίκαιοι ωστόσο αγώνες των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νηπιαγωγών, καθώς επίσης και του γονεϊκού κινήματος, συναντούν σοβαρά εμπόδια στην καθολική εφαρμογή που έχει άμεση συνάφεια με τις προσλήψεις νηπιαγωγών, την αύξηση των σχολικών αιθουσών και εν γένει την πλήρη κάλυψη υλικοτεχνικών αναγκών των νηπιαγωγείων.

 

‘Παρά τις δυσκολίες με τις οποίες ήδη λειτουργούν  πολλά σχολεία στην Αθήνα και ειδικότερα νηπιαγωγεία, οι λύσεις που προκρίνονται από τους αρμόδιους φορείς σχετίζονται με:

Αξιοποίηση αιθουσών Δημοτικών Σχολείων, αίθουσες σε ορόφους, που χρησιμοποιούνται σχεδόν όλες στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου για τμήματα ένταξης, υποδοχής, τμημάτων, βιβλιοθήκες, μουσικής κ.λπ. χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και η γνώμη της σχολικής κοινότητας

Προσθήκη κοντέινερς σε προαύλια σχολείων ΟΛΩΝ των βαθμίδων

Προκάτ ελαφρού τύπου σε κενά οικόπεδα.

 

Εμείς οι γονείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, ενώ παράλληλα πρέπει να χαρτογραφηθούν τα ακατάλληλα, «γερασμένα» και επικίνδυνα σχολικά κτίρια και να επισκευαστούν / συντηρηθούν  ή αντικατασταθούν -όπου απαιτείται-.

Πολλά νηπιαγωγεία εξάλλου, «φιλοξενούνται» ή συστεγάζονται ήδη με δημοτικά σχολεία με πολλά προβλήματα υποδομών αλλά και ασφάλειας.

 

Στηρίζουμε τους γονείς των σχολείων μας που αντιδρούν σε πρόχειρες και ανεφάρμοστες λύσεις και διεκδικούν τα αυτονόητα. Στηρίζουμε όλους όσους παλεύουν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Στηρίζουμε την Ένωση Γονέων της 6ης ΔΚΑ που καλεί όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 4.00μμ στην πλατεία Κοτζιά.

 

Συστρατευόμαστε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Να μην στηθεί καμία προκάτ αίθουσα σε προαύλιο

Άμεση κατασκευή νέων νηπιαγωγείων, σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικών σταθμών που να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές της ΚτΥπ

Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οικόπεδα του Δήμου για ανέγερση σχολείων - άμεση απαλλοτρίωση και αγορά οικοπέδων που έχουν ήδη υποδειχθεί από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος

Αξιοποίηση των ελευθέρων δημοτικών ακινήτων που είναι κατάλληλα για στέγαση νηπιαγωγείων.

            Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση με μόνιμο παιδαγωγικό και         

            βοηθητικό προσωπικό.

 

 

Ένωση Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Ταϋγέτου 60 – Γκράβα

Ιστοσελίδα Ένωσης: http://enosigoneon-5-athina.blogspot.com/

                                                               Email Ένωσης: enosigoneon5diam@yahoo.com