05/06/2021

Άμεση εξεύρεση λύσης για τις εκλογές των Συλλόγων Γονέων

 

Σε συνέχεια προγενέστερης επικοινωνίας, αλληλογραφίας αλλά και επαφών με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων  αρμοδιότητάς μας καθώς και με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής σχετικά με τα προβλήματα που έχουν διαμορφωθεί σε ότι αφορά τις εκλογικές διαδικασίες ενημερώσαμε για ακόμη μία φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του Δήμου, όπως και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων προφύλαξης και αποφυγής διασποράς του COVID-19 ,  έχουν ήδη ανακύψει σοβαρά προβλήματα στις διαδικασίες υλοποίησης αρχαιρεσιών, αφού πολύ λίγα σχολεία έχουν αναδείξει μέχρι στιγμή νέα ΔΣ και εκπροσώπους τους στα υπερκείμενα όργανα γεγονός που επηρεάζει όπως είναι αυτονόητο και τις εκλογικές διαδικασίες για τη ανάδειξη των διοικήσεων των υπερκείμενων οργανώσεων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις – ιδιαίτερα σε Γυμνάσια και Λύκεια - που λόγω της αποχώρησης παιδιών από την σχολική μονάδα και συνακόλουθα απώλειας της ιδιότητας του μέλους του Δ.Σ από τον γονέα τους, να μην υφίσταται νόμιμη αριθμητικά σύνθεση πολλών Διοικητικών Συμβουλίων, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, οδηγούμενοι ουσιαστικά ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Επιπρόσθετα λόγω του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ του θέματος και επειδή σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.4 του άρθρου 1 της  υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33506  ΚΥΑ (ΦΕΚ 2233/29-5-2021) προβλέπεται :΄΄ Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150) ΄΄, ζητήσαμε να εξεταστεί ΑΜΕΣΑ η δρομολόγηση παρόμοιας υλοποίησης των εκλογικών διαδικασιών με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τέλος ζητήσαμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να προκριθεί νομοθετική ρύθμιση για:

Παράταση σε όλα τα εκλεγμένα Όργανα των Γονέων όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές.

Οι εκλογές σε όλους τους  Συλλόγους Γονέων να πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΑΜΕΣΑ.

Οι  εκλογές  στα  υπερκείμενα  Όργανα  (Ενώσεις,  Ομοσπονδίες,  ΑΣΓΜΕ)  να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Η επόμενη εκλογική διαδικασία να γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία για να υπάρχει εναρμόνιση όλων των Οργανώσεων Γονέων.

 Η Ένωσή μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους Συλλόγους μας και δίνοντάς τους οδηγίες για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και του έργου τους, διασφαλίζοντας την απομάκρυνση από τα όποια αδιέξοδα προς όφελος των παιδιών μας.