07/06/2021

Σε τροχιά επίλυσης φαίνεται να οδεύει το ζήτημα των αρχαιρεσιών των Συλλόγων μας! Σε αναμονή ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ τις επόμενες ημέρες....

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου που ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο στους Συλλόγους Γονέων, στην επιστολή της Ένωσής μας για στήριξη και προώθηση στο Υπουργείο Παιδείας των σοβαρών επισημάνσεων που εδω και πολλούς μήνες πρώτοι έχουμε αναδείξει, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στην αδυναμία πλήρους υλοποίησης των εκλογών στους Συλλόγους μας λόγω του COVID-19.

 Ενημερωθήκαμε ότι τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου / κανόνων διενέργειας των αρχαιρεσιών στους Συλλόγους Γονέων που θα ρυθμίζει τα σχετικά εκκρεμή ζητήματα.

Μένει να δούμε τις λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα εναρμονίζει όλα τα ζητήματα χωρίς ωστόσο να ακυρώνονται  οι ολοκληρωμένες εκλογικές διαδικασίες των λιγοστών σχολείων που κινούμενοι στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και υπό τις οδηγίες της Ένωσής μας αλλά και της Ομοσπονδίας Γονέων & του ΕΟΔΥ, διενήργησαν εκλογές κάτω από αυστηρα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναδεικνύοντας εκπροσώπους στα ΔΣ και τα υπερκείμενα όργανα!