27/09/2023

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας Πέμπτη 28/9/23 και ώρα 14:00 για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, γενικής και ειδικής αγωγής – παράλληλης στήριξης

Σε μια σειρά σχολεία της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά και αρκετά της Ένωσης Γονέων 5ης ΔΚ υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη, όπου καταστρατηγούνται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ και αντί τα παιδιά να λαμβάνουν υποστήριξη σε όλες τις ώρες όπως δικαιούνται, να τους διαθέτουν εκπαιδευτικό μόνο για κάποιες (συνήθως το 1/3) για να «καλυφθούν» δήθεν έτσι περισσότερα παιδιά!

Στην Α’ Αθήνας αυτή τη στιγμή τα κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής είναι 283 και σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής (ειδικά σχολεία & παράλληλη στήριξη) 1.100, από τα οποία τα 790 αφορούν την παράλληλη στήριξη!!! Επιπλέον στα τμήματα υποδοχής, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός με τα κενά να είναι 100! Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας διατείνεται ότι από τη μεριά της έχουν δοθεί στο Υπουργείο εγκαίρως όλα τα κενά, ωστόσο για την παράλληλη στήριξη έστειλαν μόνο 440!

Αντίστοιχα τραγική κατάσταση διαμορφώνεται με τον πολύ μικρό αριθμό σχολικών νοσηλευτών.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων 5ης ΔΚ συμμετέχει στην κινητοποίηση και καλεί τους Συλλόγους Γονέων να ενημερώσουν και να καλέσουν με τη σειρά τους σε συμμετοχή τους γονείς των σχολείων τους στην κινητοποίηση της Πέμπτης 28/9, στις 2μ.μ. προκειμένου να πιέσουμε για το αυτονόητο: Όλα τα παιδιά να έχουν τον εκπαιδευτικό που χρειάζονται!

Διεκδικούμε:

  • Να γίνει ΑΜΕΣΑ η Β’ φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά!
  • Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα ένταξης, κάθε μαθητής που χρειάζεται παράλληλη στήριξη να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για σχολικούς νοσηλευτές.