13/09/2023

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Στηρίζουμε έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς

       Αυτές τις μέρες το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον κόσμο της Θεσσαλίας που ζει αυτή την δραματική κατάσταση.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, πιθανά και κάποιο δικό τους άνθρωπο, στους μαθητές της Θεσσαλίας που δεν ξεκίνησε ακόμα γι αυτούς η σχολική χρονιά.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς και καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων της Ένωσής μας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, δείχνοντας άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε αυτές τις μέρες είναι:

  1. Εμφιαλωμένα νερά

  2. Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας έτοιμα προς κατανάλωση όπως: χυμούς, κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές και παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν

  3. Αντικουνουπικά καπνού («φιδάκια») και σε σπρέι ή αλοιφές σώματος

  4. Απορρυπαντικά κάθε είδους με έμφαση τις χλωρίνες

  5. Σαπούνια και σαμπουάν

  6. Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες

  7. Είδη ατομικής υγιεινής όπως: πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας

  8. Φάρμακα: Παυσίπoνα, Αντισταμινικά, Κορτιζονούχες αλοιφές, Αντιφλεγμονώδη, ορούς 1lt για καθαρισμό τραυμάτων, ορούς 5ml για καθαρισμούς ματιών, Betadine, Γάζες, Αυτοκόλλητα επιθέματα, Επιδέσμους.

        ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ και προς το παρόν δεν μας έχουν ζητηθεί σχολικά είδη (θα ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση αν χρειαστεί, μέχρι την ημερομηνία αποστολής τους)

        Για τη διαδικασία συλλογής:

        Τα συγκεντρώνουμε στα σχολεία μας μέχρι και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πρέπει κάθε σύλλογος να ενημερώσει για τον όγκο των ειδών που έχει συγκεντρώσει. Στη συνέχεια το ΔΣ της Ένωσης σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής θα ενημερώσει τους συλλόγους για τα σημεία και τις ώρες συλλογής τους, ώστε μέσω των εργατικών σωματείων της Αττικής να οργανωθεί ο τρόπος μεταφορά τους στις πληγείσες περιοχές.